Székesfehérvár

2014.09.16. 21:25

Kerékpárosok a belvárosban

Székesfehérvár - A Magyar CIVINET Fenntartható Mobilitási Hálózat keddi találkozóján a gyalogos közlekedéssel kapcsolatos tapasztalatokat vitatták meg.

Munkatársunktól

Nagy Zsolt irodavezető arról számolt be, hogy komoly egyeztetést igényel a bringások és gyalogosok „együttműködése" Székesfehérváron, lévén a kerékpárosok zokon vették, hogy kiszorultak az újonnan felújított belvárosból.

Vasárnap rendezik meg az őszi Critical Mass kerékpáros felvonulást. A tavaszi rendezvényen a biciklisták közül, akik a bíróságnál emelték magasba a drótszamarakat, többen tiltakozásul végigtolták a járműveket a történelmi belvároson. Fotó: FMH-archív

A megoldást abban látja, hogy fejlesztés kezdődik a Rákóczi úton és a Várkörúton, ahol jövő tavaszra várhatóan befejeződik az a rekonstrukció, ahol új kerékpárutak épülnek ki, így körbejárható lesz kerékpárral a belváros. Ezt a programot a Kerékpáros Klub helyi szervezetével közösen dolgozzák ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!