Székesfehérvár

2016.01.26. 20:17

Kicsinosított dobozok

Székesfehérvár – Egyre népszerűbb a Hetedhét Játékmúzeum Négykezes kedd című sorozata. A Réber-teremben tegnap is sokan foglaltak helyet az asztaloknál, hogy megtanulhassák a dekupázsolást.

Gábor Gina

Bernáth Éva múzeumpedagógus azt mesélte: a múzeumnak 12 önkéntes segít. Ők azok, akik különböző kézműves foglalatosságokra (makramézásra, foltvarrásra, horgolásra, kötésre) tanítják az érdeklődőket. A program összeállításakor a fiatal anyukákra is gondoltak, ezért ha szükséges, az őket kísérő kisgyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak.

Bernáth Éva múzeumpedagógus és Fellegi Tiborné, aki 7 és 3 esztendős leányunokáinak készít dekupázstechnikával díszített dobozokat: a kislányok ebben tarthatják a hajukat ékesítő csatokat Fotó: Koppán Viktor

Ám inkább a fiatalos, tevékeny nyugdíjasok érdeklődnek. Tegnap is ők voltak többségben a foglalkozáson: elmélyülten dekupázsoltak. Így nevezik a szalvéta technikát, amelynek során a finom szalvéták szebbnél szebb mintáit kivágják és ragasztóval rásimítják kartonra vagy fára. Tegnap helyes, kerek papírdobozokat, poháralátéteket díszítettek ezzel a módszerrel a hölgyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!