Székesfehérvár

2015.03.31. 16:39

A Vácis diákok ismét kitettek magukért, 35 kilométer van mögöttük

A székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai ismét nekivágtak a tókörnek. A közel harmincöt kilométeres távot gyalog tették meg kedden.

Sebestyén Lilla

Gubánné Ármai Erika, az iskola pedagógusa, harmadik alkalommal is megszervezte a Vácis diákok tókerülő túráját, ami az elmúlt években is nagy érdeklődésre tartott számot.

Most több mint ötven vállalkozókedvű tanuló döntött úgy, hogy próbára teszi magát, és legyalogolja, a közel harmincöt kilométeres távot.

Bár az idő nem kedvezett a Kisfaludról induló csapatnak a diákok és tanárok is lelkesen vágtak neki a túrának.

Gubánné Ármai Erika és a jórészt fiúkból álló csapat kedd délelőtt indult el a tókerülő túrára
Fotó: Molnár Artúr

- Végig a kerékpárúton gyalogolunk, Agárd, Gárdony, Velence, Pákozd útvonalon. Három ellenőrző pontot kell érinteni, ahol önkéntes pontőrök várják a túrázókat. Terveink szerint este nyolc óra körül érkezünk vissza a kiindulási pontra - részletezi a tervet a főszervező, aki egykor az El Camino-t is teljesítette és azóta is lételeme a cipőkoptatás.

Mint az később kiderült, egy kicsit változtak a dolgok, A fiatalok és kísérő tanáraiknak hosszabb időtartam kellett a teljesítéshez. Végül este tíz óra környékén ért be az utolsó csapat is.

Erika elmondta, mint mindig, most az út felénél kezdődtek a gondok, de a diákok végig állták a sarat, kitartottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!