Székesfehérvár

2017.08.09. 13:11

Királyi Napok, több mint egy héten át

Székesfehérvár - Augusztus 11-én, pénteken megkezdődik az augusztus 20-ig tartó Királyi Napok programsorozata.

Szanyi-Nagy Judit

Aznap 18 órakor Sirpa Ihanus finn-magyar szobrász kiállítása nyílik meg a Pelikán Galériában. Az ünnepélyes megnyitó 20.30-kor kezdődik a Városház téren. A mozgó történelmi képregény, a Fény utca ezután látható. A Zichy színpadon 21.30-tól a Hooligans zenekar lép fel.

Szombaton 9.30-kor nyitják meg ünnepélyesen az osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen, majd Rácz Piroska antropológus tart szakvezetést. A Városházán 10 órakor tudományos konferencia kezdődik III. Béla király és kora címmel. A Szent István Király Múzeum dísztermében 14 órakor nyílik a Teste Fehérvárott nyugszik című tárlat. A Zichy színpadon 19.30-tól Király Linda és Király Viktor koncertezik, a sztárvendég Bebe. A Musica Sacra 21 órakor kezdődik Verdi Requiemjével, a Nemzeti Emlékhelyen. A XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál nyitó programja vasárnap 18 órától a felvonulás, 19 órától a gála a belvárosban. Az új  Népművészeti fesztivált szombaton és vasárnap 10-19 óra között tartják a belvárosban.

Részletes program itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!