Székesfehérvár

2015.05.28. 14:17

Kísérleteznek a tóvárosiakkal

Székesfehérvár - Az 5. számú választókörzet Tóvárosi iskolában tartott lakossági fórumán a parkolóhelyek hiánya és az iskola udvarának bezárása foglalkoztatta leginkább a lakókat.

Sebestyén Lilla

Június elsejétől kísérleti jelleggel bevezetik a kétfrakciós hulladékgyűjtést a lakótelepen, ami azt jelenti, hogy lesz egy kuka külön a szerveshulladéknak és egy másik a még hasznosítható hulladékoknak - mondta el a Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója a szerdán megtartott lakossági fórumon, ahol azt is elmondta, a következő pár hónapban megpróbálják leszűrni a tapasztalatokat és 2016-tól az egész városra kiterjeszteni a rendszert.

Most is sokan vettek részt a körzetből a lakossági fórumon. A legtöbb lakó a forgalomra és a parkolóhelyek hiányára panaszkodott, de a Depónia kft új projektjéről is sokan kérdeztek (Fotó: Molnár Artúr)

Bozai István, a Városgondnokság ügyvezetője elmondta: év végéig mind a két vasúti aluljárót befejezik, a hosszúsétatérit már ősszel.

A Mészáros Attila önkormányzati képviselője a megvalósult fejlesztésekről beszélt, illetve a közel jövő feladatairól, például a Tóvárosi Óvoda tetőjének felújítasa és Sóstói tanősvény bejárata előtti részen a közvilágítás kiépítése.

A fórumon a lakók is felszólaltak: Balogh Béla például a Jancsár közből kiforduló buszokra panaszkodott, amelyek akadályozzák a forgalmat. Más azt kérte, hogy a parkolókban fessék fel a sávokat, hogy megkönnyítsék a lakók dolgát. Illetve többen is helyeslően bólogattak, amikor az egyik hölgy a Tóvárosi iskola udvarának bezárását firtatta.

A képviselő erre reagálva elmondta, nyáron az udvar napközben nyitva lesz és csak estére zárják be a vandálok miatt.

Szóba került a parkolóhelyek hiánya is, ami folyamatos feszültség forrása. Mészáros Attila szerint csak a zöldterületek rovására lehet többet kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!