Székesfehérvár

2015.02.26. 19:50

Kormányablakos ügyintézők vizsgáztak

Székesfehérvár - Átvették az okleveleiket a kormányablakok leendő, most kiképzett munkatársai.

Tribolt Lajos

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében folyik a kormányablak ügyintézői képzés immár két éve. Megyénkben 2013-ban 286 tisztviselő vett részt a képzésben, 2014-ben 25 fő, akik csütörtökön a megyeháza dísztermében rendezett ünnepségen vehették át az oklevelet. Ők zömében okmányirodai szakügyintézők.

A kormányablakos ügyintézők frissen végzett csoportja a megyeháza dísztermében rendezett oklevélátadó ünnepség után. Fotó: Molnár Aurél

A kormányablakos ügyintézők a közigazgatás első vonalát alkotják, ők találkoznak az ügyfelekkel, rajtuk múlik milyen lesz a közigazgatás és az állam megítélése – mondta köszöntőjében Petrin László, a megyei kormányhivatal főigazgatója.

Klotz Balázs, a közszolgálati egyetem vizsgaközpont vezetője is azt hangsúlyozta, hogy a kormányablakos ügyintézők a közigazgatás arcai, nagykövetei. Felhívta a figyelmet, hogy a most megszerzett tudás is elavul, ezért fontosak a továbbképzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!