Közösen szépítik meg a kertet Székesfehérváron

2014. április 07., 20:45 szerző: Miskei Anita
komment
Székesfehérvár -– Alba Pláza előtti esélyegyenlőségi kertben harmadik alkalommal ültettek virágokat, festették a padokat a tanulók.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

"„Mert közös a világunk”" - – ez a címe annak a programnak, melynek keretében ezen a héten az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI tanulói, valamint a Vörösmarty Általános Iskola diákjai pedagógusok és a Városgondnokság munkatársainak irányításával az esélyegyenlőségi kertet gondozták hétfőn és ápolják majd kedden délelőtt is -– mondta Bartyik Mihályné igazgató.

Egy közös munka és program az övék, melybe minden évbe bekapcsolódik a városgondnokság is, a főkertész, Spanyárné Halász Szilvia hozzátette, egész évben együtt dolgoznak a tanulókkal, akik az elméletben megtanult ismereteket a gyakorlatban is megtapasztalhatják. Ráadásul igazán hasznos munkát végeznek a fiatalok, nem csak virágot ültetnek, gyomlálnak az esélyegyenlőségi kertben, de az utcabútorokat is lecsiszolják, átfestik, szebbé és használhatóbbá téve a teret. A főkertész kiemelte, akciójukra országszerte felfigyeltek, így díjat alapítottak, amit Bartyik Mihályné annak a településnek ad át, akik hasonlóan példaértékű munkát végeznek, bevonják a tanulókat is a település megszépítésébe. A programhoz csatlakozott a Vörösmarty Általános Iskola is, igazgatója, Szili Csaba úgy vélte, fontos, hogy a fiatalok együtt dolgozhatnak, megoszthatják tapasztalataikat. A napokban az iskola udvarának szépítésében a nyolcadikosok is részt vettek, idősebb diáktársaik pedig szakmai segítséget is nyújtottak a munka során. Fülöp Anita, az Arany János Iskola és EGYMI intézményegység-vezetője végül hozzáfűzte, ezekben a napokban a többi szakmát is megmutatják az érdeklődőknek.

Mészáros Lajos (jobbra), Horváthné Gyöngyi asszisztens, Fülöp Judit szakoktató, Géringer István, Nagy Regina és Matafán Mária is dolgozott tegnap az esélyegyenlőségi kertben  (Fotó: Horváth Renáta)

Miskei Anita

2014. április 07., 20:45 szerző: Miskei Anita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...