Székesfehérvár

2013.04.23. 12:29

Malacpersely, ásványvizes palackból

Másodízben szervezett a fehérvári Teleki gimnáziumban témanapot a Föld napja alkalmával a biológia-kémia-földrajz szakos munkaközösség.

B. Kiss László

A diákok papírt gyűjtettek, a szünetekben kvíz kérdésekre válaszoltak, és benevezhettek egy házi pályázatra is, ahol PET palackokból, illetve  más műanyag hulladékból kellett mindennapi használati tárgyat vagy művészeti alkotást készíteni - mondta el Kiss Ildikó biológia-kémia szakos tanár.

A Teleki gimnázium 11. D-s diákjai, kezükben az általuk készített kreatív tárgyakkal. Jobbról Hegedűs Péter, Kappel Virág, Farkas Virág, Kunos Antal, Varga Fruzsina, Zsidel Zsófia, Kovács Aletta, Tóth Máté, Sári Tünde, Suha Gyöngyi (Fotó: B. Kiss László)

A tíztonnás konténer  háromnegyed részéig telt meg, a kvízjáték kérdéseit a 10. B tanulói állították össze. Minden szünetben más  - a levegő, a víz, a föld, a természetvédelem  - volt a téma. A műanyaghulladékból készült tárgyak versenyére számos, fantáziadús alkotás érkezett. Volt, aki alkalmi ruhát eszkábált, a többiek apróbb dolgokat készítettek. A tudósítónak a kisméretű ásványvizes palackokból készült malacpersely tetszett a legjobban, de a bagoly vagy a pingvin ugyancsak profi kivitelezésre varrott. Készült váza virággal,  sőt egy melltartó is. Palack levágott teteje lett a melltartó kosara, a pántot pedig szintén műanyagból sodorta a fantáziadús alkotó.

Néhány ötletes, PET palackból készült tárgy közelről (Fotó: B. Kiss László)

Ezen a napon  a Teleki gimnáziumhoz tartozó Sziget utcai általános iskolában is szerveztek papírgyűjtést és rendeztek kiállítást kreatívan újrahasznosított műanyagokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!