Székesfehérvár

2015.09.01. 16:12

Már 2016-ban Fehérvárra jöhet oktatni a Corvinus?

A felsőoktatási államtitkárság egy hírportál értesülése szerint több egyetem, köztük a Corvinus szétválasztásáról is döntött. Fehérvárt érintően az a cél, hogy a Corvinus már 2016 szeptemberétől kihelyezett képzést indítson a megyeszékhelyen.

Házi Péter

Úgy tudni, pénzügyi, humánerőforrás-menedzsment, nemzetközi tanulmányok és kommunikációs képzés is szóba jöhetne Fehérváron. De vajon hol lenne helye a képzésnek? Segít-e a város ingatlanok átadásával, biztosításával? – kerestük meg az ügyben Cser-Palkovics András polgármestert, aki a feol.hu-nak megerősítette, hogy zajlanak a tárgyalások a képzések fehérvári indítását illetően, de „végeredményről” még nem tudott beszámolni. Mint mondta, ha a tárgyalások tényleg eljutnak a döntésközeli szintre, várhatóan a szeptemberi városi közgyűlés elé kerülhet az ezzel kapcsolatos tájékoztató, amelynek foglalkoznia kell azzal is, hol lehetne helyet biztosítani a Corvinus számára. Kérdésünkre, miszerint szóba jöhet-e a Kodolányi János Főiskola üresen álló épületeinek átadása, annyit mondott, ez nem valószínű, másfajta megoldást keresnek.

Mint Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuménak felsőoktatásért felelős államtitkára korábban kijelentette, akár nyolcszáz-ezer hallgatója is lehet a fehérvári képzésnek a teljes felfutást követően. A Corvinus, ahonnan a legjobb közgazdászok kerülnek ki, késznek mutatkozik, hogy Fehérváron öt-hat fajta képzést indítson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!