Székesfehérvár

2017.02.27. 09:37

Már két éve betevőznek

Székesfehérvár - Két évvel ezelőtt február elején kezdte meg tevékenységét a városban a Fehérvári Heti Betevő.

Kocsis Noémi

A kizárólag önkéntességi alapon szerveződött civil csapat tagjai között van könyvesboltos, kulturális szakember, tetoválóművész, grafikus, középiskolai oktató, diák, nyugdíjas és vendéglátós is. Az elmúlt két évben két hetenként rendszeresen és azonos helyszínen, a Szabadművelődés háza mellett osztottak éttermi minőségű meleg ebédet a hajléktalanoknak és szegény családoknak. Néhány hónapja segítő partnerük a Bike Maffia helyi csoportja is, melynek tagjai azoknak szállítják ki az ételt, akik egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak elmenni az ételosztásokra.  A csapat perselyhelyekről gyűjti be a lakossági adományokat, ebből készül el az ételt elkészítő vendéglátói ipari egységek által biztosított ebéd, alkalmanként 150-170 ember számára.

Szombaton este a Nyolcas Műhely koncertjeinek bevételét is a Fehérvári Heti Betevő támogatására ajánlották fel a zenészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!