Székesfehérvár

2017.02.12. 18:57

Március elején végre leporolhatjuk a kerékpárunkat, a tó körül tekerhetünk

Székesfehérvár, Velencei-tó - Könnyű, családbarát túrára invitál mindenkit a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. Az útvonal a Velencei-tavat öleli körbe.

Buthy Lilla

Itt az ideje leporolni kedvenc biciklinket és nyeregbe pattanni! - tette közzé felhívását a napokban a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. - A téli álom okozta elgémberedést egy kellemes családi túrával szeretnénk enyhíteni - tették hozzá.

Az idei első kerékpáros túrára március 11-én kerül sor: 9-től gyülekező, majd fél 10-kor rajtol el a kétkerekű évadnyitó a Halesz-parkból. A nagy tekerés „díszletéül" a Velencei-tavat választották, mégpedig az alábbi útvonalon: Székesfehérvár - Pákozd - Velence - Agárd - Dinnyés - Székesfehérvár. A táv 45 kilométer, a szintemelkedés pedig körülbelül 170 méter - írták az esemény oldalán.

Az ingyenes túrára Székesfehérvárra vonattal érkezőket az önkéntesek a vasútállomás előtt fogják várni és kisebb csoportokban elkísérni a túra indulási pontjához.

A pihenőpontok között találjuk a Katonai emlékparkot Pákozdon, lesz lángosozás, de megáll a csoport a kerékpárút melletti Sarvajc kereszt és kilátónál is.

A túrára való jelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!