Székesfehérvár

2017.03.12. 16:10

Megyei közutasok szakmai napja

Székesfehérvár - Díjak, újdonságok, szakmai előadások és esti bál jelentette a főbb programpontokat Fejér megye közlekedési szakembereinek egész napos rendezvényén.

Majer Tamás

Szombaton a Jáky József Szakgimnáziumban tartotta az évente, tavasszal esedékes programját a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) Fejér Megyei Területi Szervezete, szám szerint a huszonkettediket. Az eseményt Szőke Ferenc, a KTE megyei elnöke nyitotta meg, s díjazta a területi szervezet öt tagját. Az egyesületben végzett munkájukért idén Juhász Józsefné, Csikeszné Sterszki Margit, Menyhárt Istvánné, Juhászné Viniczai Ágnes és Horváth János részesültek elismerésben.

Balsay István egykori polgármester és úttervező mérnök ugyancsak részt vett a szakmai találkozón
Fotó: Igari Balázs

Tóth János, a KTE főtitkára köszöntőjében elmondta, e rendezvénynek is feladata, hogy segítse a szakemberek közötti együttműködést, az összehangolt munkát. Tájékoztatott, hogy öt év után nemrég végre újra megjelent az egyesület szakmai folyóirata, a Közlekedéstudományi Szemle.

Az első előadásban Nagy Zsolt, Székesfehérvár önkormányzatának közlekedési irodavezetője a közeljövőben a várost érintő közlekedési beruházásokról beszélt. Az elkövetkező négy évben nagyon sok változás lesz uniós, állami és városi forrásból egyaránt. Az uniós támogatási rész 6 milliárd forint.

Az egybegyűltek előadást hallgattak az előregyártott buszöblökről, a korszerű csatorna fedlapokról, a vízelvezető rendszerek esztétikájáról és új vasúti távközlési technikákról, a GSM-R és az ETCS hazai szolgálatba állításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!