Székesfehérvár

2016.10.21. 14:40

Miniszteri elismerés a fehérvári könyvkötőnek

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából Tóth György székesfehérvári könyvkötő, oktató, tanár kiemelkedő színvonalon végzett munkáját Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerte el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken.

FMH-információ

A 68 éves Tóth György szakoktató, nyomdaipari mérnök 1968 óta könyvkötő mester. 44 éve tanít, az Óbudai Egyetemen is volt óraadó oktató, jelenleg nyugdíjas. 1982 óta tagja, aktív segítője a Könyvkötők Országos Ipartestületének. Számos elismerés, közöttük a rangos Gyémánt Díjas Kézműves Kompaktor szakmai kitüntetés birtokosa.

A méltatásból  az is kiderül, hogy a magasan kvalifikált, elismert szakember, példaértékűen oktatja a fiatalokat, a jövő mesterembereit. Sok évtizedes eredményes munkájával a műszaki fejlesztési és a szakmai kultúra nevelése terén méltán szerzett elismerést. Publikációival, előadássorozataival igen nagy szolgálatot tett a szakma megbecsülésének, hagyományteremtő megóvásának érdekében. A Pénzjegynyomda könyvkötő üzem volt művezetője, tankönyvíró, szakmai könyvek társszerzője, oktatási szakértő és vizsgabizottsági elnök. Ma is azt üzeni a következő generációnak, hogy „a szakma iránti szeretetet, alázatot, tiszteletet, elkötelezettséget, a tudásvágyat, a tenni akarást mindig tartsák szem előtt".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!