Nem mindegy, hogy mit lát a jövő nemzedéke

2016. október 20., 21:00 szerző: Klecska Ernő
komment
Székesfehérvár - A hátrányos megkülönböztetés elleni lehetőségekről tartott előadást csütörtökön az I. István Szakgimnázium végzős diákjainak Szatmári Éva, az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referense.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményében két órát is tartott a szakjogász.

A diszkrimináció tilalma arról szól, hogy senkit ne lehessen hátrányosan megkülönböztetni azért, mert egy mások által lenézett csoporthoz tartozik. A sokféleség tisztelete, az emberi méltóság elismerése mindnyájunk érdeke, nem pusztán a kisebbségekhez tartozó egyének ügye. Ráadásul az egyenlőség nem az egyenlő bánásmódban rejlik, hanem az egyenlő esélyekben! - hangzott el.

- A jogsértések a védett tulajdonságok közül jellemzően a fogyatékossághoz, a roma származáshoz, a politikai véleményhez és az egészségügyi állapothoz kapcsolódtak. A diszkrimináció területei közül leggyakrabban a foglalkoztatásban, a szolgáltatásnyújtáshoz és az oktatáshoz kapcsolódóan, valamint akadálymentesítés hiánya miatt állapított meg a hatóság hátrányos megkülönböztetést - derült ki az előadásból.

A kormányok, intézmények, nemzetközi szervek mellett azonban az egyén felelőssége is, hogy mennyiben valósulnak meg az egyezményekben, törvényszövegekben lefektetett ideálok! - fogalmazott a szakember.

Klecska Ernő

2016. október 20., 21:00 szerző: Klecska Ernő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...