Székesfehérvár

2016.05.03. 15:17

Nem talál helyet a kórháznál? Itt megállhat!

Székesfehérvár - Hivatalosan még át sem adták, de már használják a kórháznál, a Madách utcában kialakított parkolókat, amelyek, ha megvalósul a nagy parkoló "emeletráépítése", visszaadhatók a zöldnek.

Házi Péter

Olvasónk, aki korábban keresett meg minket, azt tudakolta, miért bontották el a Madách utcai kis játszóteret. Nos, időközben kiderült, hogy nem elbontották, hanem a kórház felé arrébb telepítették és két új játszóeszközzel is kibővítették a kis játszóteret.

Fotó: Molnár Artúr

Amint Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, erre a hatvannál is több új parkoló kialakítása miatt volt szükség: – Tudom, hogy az új parkolók mellett lakók számára nem kellemes látvány, hogy autókra látnak rá, de a korábbi, kaotikus helyzetet, miszerint össze-vissza parkoltak a kocsik, muszáj volt rendezni. Éppen azért kaptak kavics borítást a parkolók, mert ha megvalósul a nagy „álom”, miszerint a kórház melletti nagy parkoló egy lemezfedéssel újabb parkolószintet kap, akkor ezek a most kialakított kis parkolók elbonthatóak, s újra zöld területté alakítható a helyük – fogalmazott a körzet képviselője, aki hozzátette, a Neumann János utcában is rendezték a parkolási káoszt, ott is parkolókat alakítottak ki.

Az elköltöztetett játszótér pedig az egyetlen hintán és a meglévő homokozón túl két új kis játékot kap, valamint hamarosan be is kerítik a játszóteret a gyermekek biztonsága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!