Székesfehérvár

2017.01.03. 21:05

Nemzetközi összecsapás

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata szerdán este folytatja szereplését a FIBA Europe Cup-on.

Horog László

A székesfehérvári kosarasok 20 órakor lépnek pályára a Pau-Lacq-Orthez otthonában, az O-csoport harmadik összecsapásán. Az albások remek helyzetben várják a derbit, eddigi két, nemzetközi találkozójukat hazai pályán megnyerték, előbb a Kolozsvárt, majd a cseh Pardubicét verték a Gáz utcában. Mindkét riválist hatalmas küzdelemben sikerült felülmúlniuk.

Bár a Pau legutóbb vereséget szenvedett Erdélyben, 79-69-re alulmaradt a jó erőkből álló U-BT Transilvania Cluj Napoca ellen, továbbra is a kvartett legerősebb együttesének számít. A székesfehérvári kék-fehérek az Európa Kupa idei kiírásában nem először találkoznak gall csapattal, az első körben az Elan Chalonnal mérkőztek, hazai pályán könnyedén nyertek, remek játékkal. A visszavágó az utolsó csoportmeccset jelentette, Lórántéknak 24 pontos vereség is elég lett volna az első hely megszerzéséhez, 106-77-re kikaptak, így a második pozícióból léptek tovább, az O-csoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!