Székesfehérvár

2015.04.01. 15:24

Nincs vészhelyzet egyetlen Fejér megyei önkormányzatnál sem a Quaestor-ügy miatt

Székesfehérvár - A Quaestor-ügy nem érintett megyei önkormányzatokat. A Buda Cash miatt nehéz helyzetbe került két önkormányzat fizetni tudja a számláit.

Tribolt Lajos

Úgy tűnik, a megyében nincs olyan önkormányzat, amelyet érintett volna a Quaestor-botrány pénzügyi hatása. Az önkormányzati érdekvédelmi szervezeteknél nem tudnak Fejér megyei érintett településről.

Mint azt korábban megírtuk, a Buda Cash botrányban érintett bankok közül az egyikben bentragadt két Fejér megyei település pénze. Bechtold Tamás Vál polgármestere most elmondta, hogy a kormánytól gyorssegélyként 520 ezer forintot kaptak egy hónappal ezelőtt. Várják, hogy a bent ragadt 17 millió forintjukhoz mikor juthatnak hozzá. likviditási gondjuk nincs, mivel egy telekértékesítésből befolyt pénz fedezi a kiadásaikat.

Minden számlát rendezni tudnak Csákváron is. Illés Szabolcs polgármester elmondta lapunknak, hogy az adókból befolyt összegek következtében náluk sincs likviditási probléma. Kormányzati ígéretet kaptak, hogy a rendelő felújítására kapott célzott állami támogatás összegét, 30 millió forintot megkapják. Ezen kívül az önkormányzat további 11 milliója, az önkormányzati társulás 1,8 milliója és az önkormányzati intézmények két millió forintja ragadt bent .




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!