Székesfehérvár

2015.08.17. 15:06

Nyári egyetem határon túliaknak

Az elmúlt években elkezdett nemes hagyományt az idei esztendőben is folytatja az Óbudai Egyetem. Eddig huszonöt alkalommal szervezték meg a határon túli magyar mérnök és informatikus hallgatók számára a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet, amelyet Budapest után most először Székesfehérváron tartanak.

Ezúttal huszonöt diák vesz részt a patinás programsorozaton, amelyen hasznos szakmai előadásokkal, gyárlátogatással, valamint kulturális eseményekkel bővíthetik tapasztalataikat, ismereteiket. A Székesfehérvárra érkező fiatalokat, valamint kísérőtanáraikat hétfőn délelőtt Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Városházán. Azt hiszem, kevéssé alakulhatott volna kedvezőbben a tíznapos Nyári Egyetem időpontja, hiszen ezzel párhuzamosan, egészen augusztus 23-ig tartanak a Székesfehérvári Királyi Napok eseményei, melynek köszönhetően a város tele van élettel. Székesfehérvárt nyugodtan nevezhetjük a nemzet egyik történelmi fővárosának, ahol egykor a koronázások és az ahhoz kapcsolódó szakrális, valamint közéleti események is itt történtek - mondta a polgármester.

Gáti József, az Óbudai Egyetem intézményfejlesztési főigazgatója az intézmény szenátusa nevében köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy Budapest után idén először rendezik meg Székesfehérváron a programot. Az Óbudai Egyetem által szervezett XXVI. Kandó Kálmán Nyári Egyetem egy olyan hasznos program, amelynek eredményeit az első huszonöt év, valamint a visszatérő hallgatók köre igazolta - mondta a főigazgató, aki azt is hozzátette, hogy a kormány mintegy egymilliárd forinttal támogatja azt a programot, amelynek középpontjában a gyakorlatorientált képzés áll. A duális képzés megteremtésével egy olyan kapcsolat jöhet létre, amely Székesfehérvár és régiójának közvetlen ipari igényeit szolgálja ki.

A tíznapos részképzés során az előadásokon túl szakmai gyakorlati programokat is biztosítanak a diákoknak. Többek között az Alba Regia Mérnöki Kar laboratóriumait, a Budapesti Elektromos Művek Óbuda transzformátor állomását és a Videoton gyárat is megtekinthetik a Nyári Egyetem hallgatói. A hallgatók többek között arról is hasznos információkat kaphatnak, hogyan alakul a jövőben Budapest és környékének elektromos rendszere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!