Székesfehérvár

2017.03.29. 16:45

Nyitott műhelyek várják az érdeklődőket

Székesfehérvár - A Mesterségek Háza és a Kézművesek Háza is csatlakozik a népi kézműves alkotóházak hétvégéje országos rendezvényhez.

Gábor Gina

Az alkotóházak, nyitott műhelyek országszerte ezen a hétvégén megmutatják a kézművesség helyi hagyományait és értékeit. A Rác utcai Kézművesek Háza április 1-jén 10-től 16 óráig tart nyitva. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai várják az érdeklődőket. Az egyesületben gyapjú- és vászonszövő, varró-hímző alkotókör működik: ezek szombaton nyílt napot tartanak.

Gulyás Antalné népi iparművész a szövést oktatja ezen a hétvégén Fotó: FMH-archív

A Mesterségek Házában április 1-jén és 2-án is a legkülönbözőbb kézműves mesterségek alapfogásaival ismerkedhetnek a látogatók. Április 1-jén 10-16 óráig a csuhékosár-készítő műhely, 10-13 óráig a szövő műhely, 13-16 óráig kosárfonó műhely, 16-19 óráig fafaragó műhely foglalkozásai várják a látogatókat. Az oktatók: Bárány Mara (csuhé), Gulyás Antalné (szövő), Tolvaj Csaba (kosárfonó), Láng György (fafaragó).

Április 2-án 10-től 13 óráig a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjai tartanak foglalkozásokat. Ki lehet próbálni a szövést, a hangszerkészítést, a sás- és a csuhémunkák készítését. 13-tól 17 óráig tart nyitva a Játszótárs játékkészítő műhely. Az oktatók: Viasz Zoltán hangszerkészítő, Nemes Gabriella szövő, Kissné Halász Ágnes csuhéműves, Szűcs Istvánné csuhéműves, Sevella Zsuzsanna fejlesztőpedagógus, Gonda Emma játékkészítő, oktató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!