Székesfehérvár

2017.06.07. 17:15

Óbudai Egyetem: tehetségnap és Bejczy Antal-emlékverseny

Székesfehérvár - Az Óbudai Egyetem tehetségnapján bemutatkoztak a tehetséggondozó programban résztvevő hallgatók, valamint átadták a Bejczy Antal műszaki emlékverseny díjait.

V. Varga József

A tehetség, a talentum, a "spiritusz" gondozást igényel - hangsúlyozta köszöntőjében Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja tegnap az intézmény tehetségnapján. Az ifjakat hagyni kell szárnyalni, s az oktatók felelőssége, hogy kellő módon segítsék őket. A generációk mindig többet és jobbat tesznek le az asztalra, s ettől fejlődik egyre világunk.

A folytatásban a műszaki kar három hallgatója tartott előadást a tehetséggondozó programban végzett kutatásáról, munkájáról.

Gáti Bence prezentációja a Nyílt forráskódú programok a pontfelhő feldolgozásban címet viselte; Ivanics József a valós idejű platformfüggetlen kliens-szerver alapú kommunikációról szólt; Fésűs Csaba előadása a GNSS technológia mezőgazdaságban való felhasználását taglalta.

Az egyetemi tehetségnapon adták át a középiskolásoknak meghirdetett Bejczy-emlékverseny díjait. Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjét követően Gáti József, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese méltatta Bejczy Antal professzor tudományos munkásságát. A telerobotika atyja az Ercsihez tartozó Sinatelepen született, s 1956-ban vándorolt ki Amerikába. A fizikus, űrkutató a Marsjáró egyik megalkotója.

A robot modellek építésében és programozásában a pálmát a TBG Robotics (Teleki) gárdája vitte el, megelőzve a holtversenyben második Fluxuskondenzátor és T.A.R.D.I.S. (Széchenyi és Széchenyi), valamint a holtversenyben harmadik RobotKodo (Kodolányi) és TNP (Hunyadi) csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!