Székesfehérvár

2015.03.29. 17:24

Egy erdélyi csapat nyerte a "Mi európánk" vetélkedőt

Hetedik alkalommal rendezték meg a Mi Európánk vetélkedőt, magyarországi és a határon túl élő magyar középiskolásoknak a Németh László Általános Iskolában.

Sebestyén Lilla

Hogyan működik az Európai Unió? Milyen uniós jogaink vannak? Milyen volt az I. világháború idején Európa? – néhányunkon bizony kifog ez a kérdéssor, de az Erdélyből érkező sepsiszentgyörgyi Mikósokk elnevezésű csapaton egész biztosan nem. Ugyanis ők lettek – névszerint Tóth Krisztián, Dobri Botond és Tóth György Botond – a magyarországi és határon túl élő magyar középiskolásoknak megrendezett Mi Európánk című verseny győztesei.

Saját bevallásuk szerint, nem voltak könnyűek a feladatok, de szerencsére sok volt köztük a történelmi témájú, amiben a fiúk kiemelkedőek.

Tóth Krisztián, Dobri Botond, Tóth György és felkészítő tanáruk (Fotó: Koppán Viktor)

A vetélkedőre tizenkettő, három fős csapat érkezett, de mint megtudom Sipos Andrástól, ez a szám csak töredéke a jelentkezett csapatoknak, a megmérettetést megelőző két internetes fordulóban ötvenhat csoport kiesett, a legjobbak jöhettek csak el a Németh László iskolába, „élesben” is próbára tenni tudásukat.

– A Tarsoly Egyesület által szervezett vetélkedőre, majd minden határontúli településről jelentkeztek. Voltak indulók a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Szerbiából is – tette még hozzá a szervező, aki azt is kiemelte : a feladatok megoldásához elengedhetetlen volt a lexikális tudás, de kellett némi kreativitás is. A döntőn részt vett tizenkét csapat mindegyike kapott valamilyen tárgyjutalmat, az első hat pedig – egy saját maguk által választott – utazásra mehet majd el. A Mikósokk csapata például Olaszországba fog ellátogatni. Remélik, felejthetetlen élményben részesülnek majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!