Székesfehérvár

2016.09.28. 19:01

Összefogással az állatokért

Székesfehérvár - Az állatok világnapja alkalmából ismét számos programra várják az érdeklődőket az állatvédők október 1-én, szombaton.

Szabó Zoltán

Minderről tegnap sajtótájékoztatón is beszámoltak a Museum Café-ban. Ott, ahova 13 órától várják a látogatókat, mondta el Krepsz Gyöngyi, a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának vezetője. Bárki elhozhatja a szocializált, oltási könyvvel és chippel rendelkező kutyáját, a rendezvény pórázmentes . A szervezők standokon mutatják be munkájukat, lesz kerekasztal beszélgetés, a gyerekeket játszósarokkal és terápiás kutyákkal várják, a kiállítás pedig a felelős állattartásra és az állatok hányattatott sorsára hívja fel a figyelmet.

A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet a programokkal Fotó: FMH-archív

Akárcsak tavaly, az idén is lesz fáklyás felvonulás, folytatta Bíró Zsolt, a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület operatív vezetője. A gyülekezés a Szent István téren, 18.30 órakor lesz. Innen tűzzsonglőrök felvezetésével indul a belvárosi séta a Hotel Magyar Királyig, ahol különleges fényfestéssel, tűzzsonglőr-bemutatóval zárul a rendezvény. Győrfi Henrietta, az egyik kutyapanzió és kutyanapközi trénere hozzátette: Veszprém is csatlakozik a rendezvényhez. Ott október 2-án, vasárnap rendezik meg a programot hasonló struktúrával és célok mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!