Székesfehérvár

2013.11.21. 09:48

Összesen 145 fával gazdagodtak Székesfehérvár parkjai

Székesfehérvár - Véget ért a székesfehérvári faültetési akció: 55 növényt helyeztek el ezen a héten a Királyok parkjában.

Fejér Megyei Hírlap

Kedden délelőtt a zord idő ellenére is szép számmal gyűltek össze a faültetésben segítők. A városgondnokság munkatársaival karöltve az Arany János Általános Iskola tanulói, és a Garzon Baráti Kör is bekapcsolódott a munkálatokba Viza Attilával, a terület önkormányzati képviselőjével egyetemben. Székesfehérvár Önkormányzata, az Alcoa Alapítvány és az American Forests támogatásával megvalósuló szépítésnek a mostani a harmadik, s egyben befejező fázisa volt. A Halesz ligetben ötven növényt, a Petőfi park melletti területen negyven fát helyeztek el, a Királyok parkja felé vezető sétánynál pedig ötvenötöt ültettek el.

Az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI tanulói is ültettek fákat. Fotó: Tósoki Attila

– A növények között vannak hársok, pirosvirágú gesztenyék, tölgyek és zselnicemeggyek is. Ezek mindegyike igen tűri a szárazságot is – ismertette a részleteket Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész. – Ez a terület kedvelt kiránduló és pihenőhely, főleg a gyerekes családok látogatnak ide előszeretettel, ezért fontos volt a szépítés. Korábban felújítottuk a sétányt és a királyok szobrait is. A faültetés az idei rekonstrukciós fázis utolsó, de nem befejező állomása volt – tette hozzá Viza Attila képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!