Székesfehérvár

2014.03.12. 17:10

Panaszkodnak a szülők az ellenőrökre

Székesfehérvár - Ebben a tanévben rengeteg szülői panasz érkezett a buszozó diákok büntetése miatt. Ime egy!

Tribolt Lajos

"Én egy édesanya vagyok akit felháborít amit a Volánnál az ellenőrök művelnek! Pár hónapon belül másodszorra büntetik meg a nevelt fiamat a Fehérvár-Kincsesbánya vonalon, azzal hogy nincs kilométer igazolója. Mi próbáltunk már többször is olyan igazolást csináltatni de nem csinálnak mert ahol lakunk az a cím nincs a lakcímkártyán, mert mi albérletben lakunk és nem vagyunk bejelentkezve! "

A panaszos teljes levelét továbbítottuk az Alba Volán kommunikációs főmunkatársának, Pruzsina Alicének, akitől a következő választ kaptuk: "Az Alba Volán minden, az ellenőrzéssel kapcsolatos panaszt együtt vizsgál ki az azt végző céggel. A levél nem tartalmaz pontos adatokat, így általánosan tudunk tájékoztatni.

Ha az „Igazolás diákok kedvezményes utazásának viszonylatáról” szelvénnyel a diák nem rendelkezik, kiskorú utas esetében Adategyeztető lapot állítunk ki, melyen bejelöli az ellenőr az utólagos bemutatás lehetőségét, annak díjtételével – áll a Volán válaszában.
Kiskorú utas esetében 30 napon belül írásban értesítjük a szülőt az ellenőrzésről. Valóban előfordulhat, hogy amennyiben az utas nem pótolja, újra pótdíj kiállítására kerül sor.
Az a gyakorlat, hogy ha az utas felmutatja a kapott kötelezvény, vagy adategyeztető lap másolatát és ez 15 napon – a bemutatási időn belül – történt, úgy nem vesznek fel újabb kötelezvényt. Fordultak már hozzánk hasonló esetben, a hiteles lakcímigazolás hiánya miatt. Ilyenkor az javasoljuk, hogy kérjenek az iskolában egy iskolalátogatási igazolást, amelyen feltüntetik az életvitelszerű lakcímet, ez alapján pedig az elővételi pénztáros ki fogja állítani az útviszonylat igazoló szelvényt. Gyermekkorút, soha nem zárunk ki az utazásból. Márciusban mind a sajtón keresztül, mind az autóbuszokon kihelyezett plakátokon kampányt indítunk. A cél, hogy a hosszú évek óta érvényben lévő szabályokra felhívjuk az utasok figyelmét" - olvastuk a válaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!