Székesfehérvár

2014.06.24. 16:46

Pedagógusokat díjaztak a Kodály évzáróján

Két, az iskolában évtizedek óta munkálkodó tanárt ismertek el az iskola kedden a Hiemer-ház báltermében tartott évzáróján.

Kocsis Noémi

Poór Zsuzsanna Magdolna kisgyerekként lépte át a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI elődjének, az Ének-Zeneinek a küszöbét, majd az itt kapott alappal tanult tanítónak, hogy aztán nyugdíjazásáig az intézmény pedagógusa legyen. Mint Kneifel Imre igazgató köszöntőjében elmondta, ő az a tanárnő, aki mindig a gyerekekért küzdött és haragudott, aki osztályközösségeket nevelt ki a városnak.

Poór Zsuzsanna és Sepseiné Nagy Aranka rengeteg gratulációt kapott a pályatársaktól és a gyerekektől az ünnepségen – a miniszteri oklevél mellett ennek még inkább örültek a tanárnők (Fotó: Molnár Artúr)

A korábban a Vasvári Pál Gimnáziumban tanító Sepseiné Nagy Aranka igazgatóhelyettes történelmet, etikát, pszichológiát oktat, elévülhetetlen érdemei vannak, hogy a több épületváltáson átesett Kodály megerősödhetett, hangsúlyozta az igazgató. A két pedagógust az iskola javaslatára díjazta elismerő oklevéllel Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter és a Klik tankerülete. Az okleveleket Kneifel Imre nyújtotta át a tanárnőknek. Az iskola tantestülete és a diákság megható műsorral köszöntötte őket, a kisebbek énekeltek, verseltek, a nagyobbak táncoltak, s kórusműveket adtak elő. A tanárnők könnyezve köszönték meg a sok szeretetet, s azt, hogy igazgatójuk – a mindig körülöttük lévő zene okán – tiszteletbeli zenészekké fogadta őket, egy Violinkulcsot mintázó medált átnyújtva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!