Székesfehérvár

2017.05.09. 16:30

Pumpa kerékpáros pálya a Bregyónál

Székesfehérvár - Egy speciális, úgynevezett pumptrack kerékpáros pálya épült Fehérváron, a Bregyó-közi Sportcentrum mögötti parkerdőben.

Szanyi-Nagy Judit

A pálya létrejöttét a fehérvári Kantár György javasolta, akinek a Bregyó fejlesztéséhez kapcsolódó ötletét 6 millió forintból valósították meg a városvezetők, valamint a(z általa is ajánlott) szakemberek - tudtuk meg Cser-Palkovics András polgármestertől.

Pichler Róbert (elöl) is kipróbálta a pályát
Fotó: Simon Erika

Bár az ötletgazda nem tudott részt venni a pálya átadásán, így is voltak, akik felavatták azt: - Nincsen két egyforma pálya, mindenhol másmilyenek a kanyarok és az akadályok. Az első körök után úgy érzem, a székesfehérvári olyannyira jól sikerült, hogy szívesen haza is vinném - értékelt Pichler Róbert kerékpáros.

A pumptrack, magyarul pumpapálya onnan kapta a nevét, hogy a kerékpárral lényegében pumpáló mozdulattal tudják hajtani magukat a bringások, gyakorlatilag tekerés nélkül, a végtelenségig. Nagy pozitívuma, hogy bármilyen kerékpárral használható, korosztálytól függetlenül - és ingyenesen használatba vehető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!