Székesfehérvár

2014.12.06. 10:18

Rendőrautók, füstből előtörő Mikulások

Székesfehérvár - Füstbe és elképesztő motorzúgásba borult szombat délelőtt a Balatoni út környéke, ahol Végh Tomi, alias Tompika és csapata motoros streetfighter bemutatóval hangolta a kíváncsiakat az immár egy évtizednél is régebbi hagyomány, a motoros mikulásfelvonulás előtt.

Házi Péter

Hogy mitől lepte el a füst a környéket? Hát attól, hogy Végh Tomiék álló motorral füstölésig pörgették a kerekeket, persze csak azután, hogy látványos egykerekezéssel és hasonló akrobatamutatványokkal örvendeztették meg a nézőket. Közben Jakli Attila, a felvonulás szervezője ösztökélte a nagyjából százötven, mikulásruhába öltözött motorost, hogy végre induljon a menet. Tíz óra után néhány perccel aztán rendőri felvezetéssel a Maroshegy irányába indultak a Mikulások, akik útközben több helyen is szaloncukrot szórtak az út mellett álldogáló "rajongóknak". A bivalyerős Hondáktól, Suzukiktól kezdve az ötven köbcentis robogókon át egészen a hetvenes évek Simson Schwalbe típusú kétkerekűjeig és az oldalkocsis Jawakig, mindenféle motorokkal járták be a várost a Mikulások. És persze néhány Krampusz is elvegyült a 150 Mikulás között.

 

De vajon mit szólnak mindehhez a gyerekek, akik úgy tudták, egyetlen Mikulás járja ilyenkor körbe a világot?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!