Székesfehérvár

2014.08.21. 06:00

Sokan nézték a fehérvári tűzijátékot

A késői kezdés ellenére sokan ballagtak ki augusztus 20-án a Palotavárosi horgásztavakhoz, hogy megnézzék az ünnepi tűzijátékot. A szervezők eleinte aggódtak, de végül az emlegetett vihar nem hiúsította meg a 23 órakor kezdődött produkciót.

Klecska Ernő

Székesfehérváron évek óta a Palotaváros mögött lévő tavaknál rendezik meg a tűzijátékot. Korábban, amikor a történelmi belvárosban lőtték ki a rakétákat és petárdákat, több volt a néző, de még így is sokan elzarándokolnak a helyszínre.

A műsort tavaly a vihar meghiúsította. Most a fűzfaszerűen lelógó, nagy klasszikus gömbök, színes gyűrűk, karikák mellett arany és ezüst tűzfalak is voltak – ez utóbbiak egybefüggően, legyezőszerűen nyúltak fel a földtől 25-30 méter magasba. A látványkavalkád uralkodó színei a piros, fehér, zöld, s a városi piros és kék volt.

A közel negyed órás tűzijáték idején készenlétben álltak a mentők és a tűzoltók és az állatmentők is több helyszínen ügyelete adtak. Balesetről és elszökött házi kedvencekről nem érkezett hír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!