Székesfehérvár

2014.12.20. 13:13

Szabina anyukája volt az ötvenezredik vásárló

Székesfehérvár - Az ötvenezredik vásárlót köszöntötték Mészáros Attila alpolgármester jelenlétében a Jancsárkertben szombaton.

B. Kiss László

A fehérvári termelői és biopiac szombat délelőtti nyüzsgését egy pillanatra sem akasztott meg a nagy pillanat, az ötvenezredik vásárló köszöntése. A legtöbben talán nem is tudták miről van szó, vagy a forgatagban fel sem tűnt nekik, amikor Mészáros Attila alpolgármester átnyújtotta a piacon kapható termékekből összeállított csomagot Juhász Diánának, aki karján 2,5 éves kislányával, Szabinával érkezett, és akinek Peretsényi György, a piac tulajdonosa és üzemtetője, illetve Schultz György, a piac szervezője is gratulált.

Ugyancsak ajándékcsomagot vehetett át egy másik fiatal édesanya is, a négy gyerekes Böjti Istvánné. Őt azon hétezer személy közül sorsolták ki, akik a népszerű közösségi internetes portálon lájkolták a Jancsárkert oldalát.

A termelői piac egy korábbi jubileuma alkalmával a jelen levő Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy a megyeszékhely más pontján is elkelne hasonló. Történt-e ez ügyben azóta valami? - kérdezte a Fejér Megyei Hírlap tudósítója Mészáros Attilától.

Hasonló termelői piacra nyilván a városban máshol is lenne igény, a nyitás feltételeit azonban meg kell teremteni  - hangzott a válasz.

A Jancsárkertben január 17-én egyébként disznóvágást terveznek tartani, hogy az is megismerkedjen a derék négylábú feldolgozásának folyamatával, akinek – városi emberként – ilyenben nem volt még része. Februárban pedig a második fehérvári kolbászfesztivált kívánják a Fehérvári Pogárok Egyesületével közösen megrendezni -  tudtuk meg Schultz Györgytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!