Székesfehérvár

2017.05.31. 13:06

Szakmai gyakorlat Spanyolországban

SZÉKESFEHÉRVÁR - Spanyolországban szereztek szakmai tapasztalatot az Arany János iskola szerencsés diákjai. A fiatalok a Városházán vehették át az Erasmus+ Program tanúsítványát.

Laci Patrícia

Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI öt diákját, név szerint Halász Szilvesztert, Kétyi Gabriellát, Nagy Erikát, Németh Jánost és Varga Renátát fogadta Mészáros Attila alpolgármester a Városházán, ugyanis a fiatalok  októberben három hét erejéig szerezhettek szakmai tapasztalatot Spanyolországban az Erasmus + Program keretein belül.

Míg a virágkötő lányok kertészetben dolgoztak, addig az asztalos fiúk virágosládákat, ceruzatartókat és padot készítettek. A tanulóknak az Arany János iskola intézményegység-vezetője, Fülöp Anita adta át Mészáros Attilával együtt a tanúsítványokat, sőt, a gyerekek még a várostól is kaptak egy-egy ajándékcsomagot.

Fülöp Anitától megtudtuk, hogy a tanulók nagyon élvezték a három hetet Spanyolországban, természetesen a munka mellett tudtak szánni időt a kirándulásra: volt hegymászás, s tengerben való fürdőzés is. Sőt, a következő tanévben is lesz lehetősége az iskolának arra, hogy külföldre kiutaztassanak tanulókat a program segítségével.

Beszélgettünk a tanulókkal is: Halász Szilveszter elmesélte, új barátokat  szereztek, emellett a munkahelyen kedvesen bántak velük. Kétyi Gabriella is jól érezte magát, sőt, ő most látta életében először a tengert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!