Székesfehérvár

2017.03.01. 16:58

Szépkorúaknak a baleset- és bűnmegelőzésről

Székesfehérvár – A baleset- és a bűnmegelőzésről tartottak előadást szerdán az Öreghegyi Közösségi Házban a szépkorúaknak.

Laci Patrícia

Az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjainak szerveztek előadást az Öreghegyi Közösségi Házban, a téma a baleset- és bűnmegelőzés volt, az eseményt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság keltette életre.

Fotó: a szerző

Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának megbízott vezetője elmondta nekünk, sajnos sok idősre jellemző a hiszékenység, ezért fontos a bűnmegelőzésről beszélni nekik. Vörös Ferencné azt tanácsolta, idegeneket ne engedjenek be az idősek még a kertjükbe sem, mert ha valaki rossz szándékkal érkezik, ő addig csűrje-csavarja a mondanivalóját, hogy beférkőzik a lakásba is. Ha megtörténik a baj, inkább ne álljanak ellent az idősek, mert az életük a legfontosabb,  mint az értékeik.

A baleset-megelőzéssel kapcsolatban Bánfi Zsolt rendőr százados adott elő, aki kiemelte, ha az idősek az autójukkal közlekednek, akkor ne megszokásból vezessenek, mert a táblákat lecserélhetik, emellett a KRESZ szabályai is bármikor változhatnak. A százados olyan baleseti eseteket is felhozott az elmúlt évekből, melyek tanulságosak lehettek az idősek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!