Székesfehérvár

2014.09.01. 09:47

Szirénapróba lesz Székesfehérváron

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy Székesfehérváron külső védelmi terv gyakorlatra kerül sor szeptember 2-án, kedden.

Ennek keretén belül a lakossági tájékoztató és szirénarendszer teljes körű, hangos üzemű próbájára is sor kerül. A szirénapróbával kapcsolatban a lakosságnak semmilyen feladata nincsen!

A rendszer próbája 10 óra 50 perckor kezdődik, amikor az alábbi figyelmeztetés lesz hallható:

„Tisztelt székesfehérváriak!

A következő percekben próbarisztást hallanak! Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a katasztrófariadó jel megszólalása a Külső Védelmi Terv gyakorlat része. A jelzéssel kapcsolatban a lakosságnak teendője nincs.

„Figyelem ez próba! Figyelem, ez próba! Most a katasztrófariadó jelzést hallják!”

A szöveges részt követően a „Katasztrófariadó” jelzés lesz hallható, amely két percig tartó, folyamatos, váltakozó hangmagasságú szirénahangot jelent. A próba 11 óra 45 percig tart, amikor az alábbi szöveges üzenetet lesz hallható:

„Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a veszély elmúlt jel megszólalása a Külső Védelmi Terv gyakorlat befejezését jelzi. A jelzéssel kapcsolatban a lakosságnak teendője nincs.

„Figyelem ez próba! Figyelem, ez próba! Most a veszély elmúlt jelzést hallják!” A szöveges részt követően a „Veszély elmúlt” jelzés lesz hallható, amely kétszer fél percig tartó, fél perces szünettel megszakított egyenletes hangmagasságú szirénahangot jelent. A rendszer teszt üzemét a következő üzenet zárja:

„Tisztel székesfehérváriak! Köszönjük türelmüket és együttműködésüket. A próbának vége, a próbának vége!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!