Székesfehérvár

2015.05.24. 08:12

Tizenhat nap alatt, betegen biciklizte be az országot

Több, mint harminc városban járt, ezerötszáz kilométernél is többet tett meg biciklijével az 52 éves Ternován Zoltán, aki az SM Világnap székesfehérvári családi napján fejezte be országjáró túráját.

Házi Péter

A szombat délutáni befutón sok sorstársa és sok fiatal is köszöntötte a férfit, akinél 2002-ben diagnosztizálták a sclerosis multiplex nevű betegséget. Mint a feol.hu-nak elmondta, saját példájával  reményt próbál adni a betegeknek, illetve szeretné felhívni a többi ember figyelmét az idegegrendszert megtámadó betegségre. Hazánk egyébként hetedszer csatlakozott a Sclerosis Multiplex Világnaphoz és nem véletlen, hogy a figyelemfelhívú túra célja Székesfehérváron volt: itt van a központja a Magyar SM Társaságnak. Az SM Világnap székesfehérvári rendezvényén Brájer Éva alpolgármester és Vincz-Marton Nikoletta, a Magyar SM Társaság elnöke fogadta a sportolót, aki a végén egy hatalmas fehér léggömböt is a lavegeőbe engedett. A lufi belsejében különféle könyvutalványok vannak, aki megtalálja őket, értékes könyvekhez juthat!

- Ternován Zoltán példája is azt bizonyítja, hogy a betegséget le lehet győzni, illetve együtt lehet élni vele. Az ilyen sportteljesítményhez hihetetlen erő, kitartás szükséges, gratulálok neki - mondta az önkormnyzat nevében Brájer ÉVa alpolgármester.

- Amióta tudom, hogy beteg vagyok, többet sportolok, a régi ismerőseim mondták, hogy jobban nézek ki, mint előtte. Persze, ehhez az is kell, hogy a sclerosis multiplex nálam a "hullámzó típusával" van jelen, annak sokkal nehezebb, aki a stagnáló betegségben szenved. NEkik is próbálok a túrával erőt adni  - tette hozzá Ternován Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!