Székesfehérvár

2015.04.17. 18:39

Tönkremehetnek a kisebb szennyvízszippantós cégek

Székesfehérvár - A kamarához fordult jogi segítségért az a szippantós kisvállalkozás, amelyet nem engednek be a városi matériával a szennyvíztelepre.

Klecska Ernő

Amint azt lapunk nemrég részletesen megírta: a 23 éve működő kétszemélyes mikrovállalkozás, a Lati-Transz Kkt. megdöbbenve tapasztalta, hogy a Fejérvíz Zrt. szennyvíztisztító telepére a Székesfehérvár közigazgatási területéről igazoltan származó kommunális szennyvizet, mivel a települési önkormányzat megtagadta a tulajdonosi hozzájárulást, március 16-ától nem ürítheti le .

Ha a vállalkozás részére az önkormányzat a tulajdonosi hozzájárulását nem adja meg a nem közművel összegyűjtött háztartási eredetű szennyvíz székesfehérvári szennyvíztisztító telepre történő beszállításához és fogadásához, két család anyagi biztonságát, valamint megbízhatóan működő vállalakozását teszi tönkre! - fogalmaz Tengölics Lajos és Leidál Attila, akik a város vezetésétől lényegében csak azt a választ kapták panaszukra, hogy a következő pályázaton indulhatnak.

Lakat kerülhet a szippantós kocsikra ettől tart Tengölics Lajos Fotó: Archív

Ez a helyzet kísértetiesen hasonlít arra, ami öt évvel ezelőtt történt, egy lényeges különbséggel. Akkor a szennyvíz gyűjtését próbálták a kis szippantós cégeknek megtiltani mondván: a közszolgáltatásra kiírt pályázatot más nyerte meg , most azonban nem tudják majd lerakni azt a folyékony hulladékot, amit a városban szippantanak. (Nem mellékesen az előírt szakhatósági engedélyek teljes birtokában.) A kis cég szerint az eljárás sérti a vállalkozás szabadságát, és a pályázat se mikrovállalkozásokra lett kiírva. Ha minden így marad, a céget be kell zárni , s a vállalkozásbarát retorika ellenére adófizetők helyett a munkanélküliek számát fogják növelni - fogamazott Tengölics Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!