Székesfehérvár

2014.10.31. 07:47

Tűzoltásvezetők versenyeztek

Nincs két egyforma beavatkozás, ezért is nagyon fontos, hogy a káreset helyszínén irányító tűzoltó mindig naprakész legyen.

Az ismeretek felmérésének egyik kiváló lehetősége a megmérettetés. Ennek érdekében a megyei igazgatóság, Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő szervezésében versenyt szervezett a tűzoltás vezetésére jogosultak részvételével október 30-án, Székesfehérváron.

A versenyen három különböző típusú feladatot kellett megoldani. Elsőként egy tesztlap kérdéseire kellett válaszolni, majd előre meghatározott információk alapján veszélyes anyag azonosítása következett, végül pedig úgynevezett erő- és eszközszámítást kellett végezni. Az utóbbi esetében matematikai képletek, műveletek segítségével, a meghatározott terület, illetve épület méreteit, jellemzőit ismerve előre meg lehet határozni, hogy egy esetleges tűzeset során mennyi és milyen típusú tűzoltóautót, felszerelést kell a helyszínre riasztani.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados

A feladatlapok értékelését követően véglegessé vált a helyezési sorrend. Ennek megfelelően 2014-ben a Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzoltásvezetői Versenyén

1.    helyezett: Sallai László tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat;

2.      helyezett: Vabrik Zoltán, Váli Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

3.    helyezett: Takács József tűzoltó alezredes, Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A helyezettek fotóján szereplők balról jobbra haladva: Vabrik Zoltán, Sallai László, Takács József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!