Székesfehérvár

2016.08.26. 09:20

Új esélyt kapott a cica és a kutyus is

Zorró rehabilitálva, Csöpke pedig nyugalomra várva reménykedik abban, hogy új otthona lehet.

S. Töttő Rita

Zorró, a keverék kan februárban érkezett a Herosz Takarodó úti állatotthonába. A most 4,5 éves kutyus előéletéről annyit tudni, hogy el akarták altatni, mert rámorgott a gondozójára. Mi vállaltuk a rehabilitációját.

– Könnyű dolgunk volt vele, ugyanis egy végtelenül nyugodt, barátságos kutya, az új helyzetekben feszült – meséli róla Krepsz Gyöngyi, a menhely vezetője, aki bármikor megy hátra hozzá, mindig várja a simogatást, a becézgetést. Zorrót valószínűleg mindig egyedül tartották, mert a kutyákkal nehezen találja a hangot, szukákkal összeszoktatás után tartható. Nyugodt otthonra, felelős gazdára van szüksége, aki foglalkozik vele, feladatokat ad neki.

Csöpke Fotó: S. Töttő Rita

Gondozói szerint végtelenül hálás ez a nem kicsi – 54 centiméter marmagasságú – kutya.Csöpke, a 2012-es születésű nőstény cica pont egy hónappal Zorró után érkezett az utcáról. Gyöngyi szerint nagyon fél az embertől és az új helyzetektől.

Zorró Fotó: S. Töttő Rita

– Most már nem menekül ki a macskaházból, ha ember megy be – mondja róla a gondozója, akinek a közelségét már bírja, de az idegenektől inkább elhúzódik. Tapasztalt macskatartóra lenne szüksége, aki szépen megnyitja őt – hangsúlyozza Krepsz Gyöngyi, aki szerint, ha valakinek sikerül Csöpke bizalmába férkőzni, akkor bontakozik ki az igazi egyénisége. Mindkét állat ivartalanítva, oltva Zorró chipezve várja új gazdáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!