Székesfehérvár

2015.08.26. 14:20

Nem szégyen segítséget kérniük a devizahiteleseknek

Székesfehérvár - Szeptembertől hatályos lesz a magáncsőd intézménye, amivel újabb lehetőség nyílik a devizakárosultak előtt - jelentették be egy sajtótájékoztatón a Fehérvári Civil Központban.

Sebestyén Lilla

Törteli Zoltán, a MOST Cselekvők Egyesülete elnöke, valamint Róth Péter alpolgármester szerdán a Fehérvári Civil Központban a devizaszerződések aktuális megoldásairól beszélt.

Elmondták, az első lépés, hogy az emberek bátran merjenek lépni és segítséget kérni a szakemberektől.

- Az a probléma, hogy a társadalmunk még mindig fél a bíróság és a végrehajtó fogalmaktól. Visszafordíthatatlannak ítélik őket, pedig a végrehajtás folyamata is minimum másfél év, ami alatt van lehetőség egyezkedésre. Persze, ha a károsult nem az utolsó pillanatokban keresi meg a szakembert, még könnyebb - mondta el Törteli Zoltán, aki azt is hozzátette: a bankok is most már sokkal rugalmasabbak, kompromisszumkészebbek ezekben az esetekben. Illetve, most egy új lehetőség is nyílik: szeptembertől hatályos lesz a magáncsődről szóló jogszabály.

- Azt senki ne várja, hogy a problémája hamar rendeződik. Bármilyen megoldást is választunk több hónap esetleg év, mire megállapodás születik - szögezte le Törteli Zoltán, amihez Róth Péter azt is hozzátette: a válságból való kilábalás hosszú folyamat. a devizahitelesekkel most vagyunk körülbelül a félidőnél. Még kell minimum három-öt év, hogy minden ügyet lelehessen zárni és tovább tudjunk lépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!