Székesfehérvár

2015.02.25. 13:34

Új utakon a 33-as, 34-es busz

Székesfehérvár – Nem a Gáz, Lövölde utca felé, hanem a Piac teret érintve a Horvát István utcán kerüli ki a felújítás miatt lezárt Várkörutat a 33-as, 34-es járat.

Házi Péter

A Várkörút felújítása miatt a 33-as és a 34-es buszjárat egy ideje nem a Várkörúton, hanem terelőúton közlekedik. Különösen a fecskeparti lakosság részéről azonban számos jelzés érkezett Földi Zoltán képviselőhöz, hogy az új útvonal miatt annyira megnőttek az átszállási távolságok, hogy sokan nem érnek be a munkahelyükre.

Ezért a képviselő megkereste a közlekedési iroda vezetőjét, Nagy Zsoltot, hogy valamilyen megoldást találjanak ki a problémára. Így február 28-tól, üzemkezdettől módosul mindkét járat terelőútvonala: a Vasútállomás felé nem a Gáz utca irányában haladnak, hanem egyfajta körjáratként, a Palotai út-Piac tér-Horvát István utca nyomvonalon, így a remények szerint könnyebb lesz a munkába jutás. A megoldással ugyan javulnak az átszállási kapcsolatok, de számítani kell arra, hogy csúcsidőszakban a buszok menetideje növekedik, így a menetrend nagyjából május végéig, amíg a Várkörút felújítása tart – nehezen lesz kiszámítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!