Székesfehérvár

2016.05.17. 13:55

Szakmunkástanulók nemzetközi versenye a Vörösmartyban

Székesfehérvár - Hazai siker született: négy ország asztalostanulóinak versenyén a Vörösmarty diákja lett a legjobb.

B. Kiss László

Négy ország tanulói mérték össze gyakorlati tudásukat asztalos, illetve csőszerelő szakmákban május 13-án, pénteken a Székesfehérvári SzC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolájában.

Az 1990 óta kétévente megrendezésre kerülő versenyhez most két új iskola is csatlakozott: szlovák tanoncok érkeztek Érsekújvárról, valamint az új jihlavai cseh partneriskola is nevezett mindkét szakmában tanulókat a megmérettetésre - számolt be lapunknak Albrecht Gyula, a Vörösmarty igazgatója.

Asztalos szakmában két korosztályban versengtek a jövő ígéretes szakemberei. A másodévesek képkeretet készítettek, a legjobbnak itt a vendéglátók tanítványa, Süle Tamás bizonyult.

Fotó: Molnár Artúr

A végzősök versenyében az osztrák Mathias Maderthaner (LBS Pöchlarn) fali virágtartóját értékelte a legjobbnak a zsűri.

A csőszerelőknél a vyskovi partneriskolából érkező cseh fiatalember, Josef Kalvostr volt a legeredményesebb.

Az osztrák, cseh és szlovák iskolák növendékei mellett a Dunaújvárosi SzC Dunaferr Szakközép- és Szakiskolája, valamint a Veszprémi SzC Táncsics Mihály Szakközépiskolájának tanulói vetélkedtek a házigazdák diákjaival.

Amíg a szakmunkástanulók versenyeztek, a kísérők kulturális programon vettek részt: először a Nádasdy-kastéllyal, majd Székesfehérvár nevezetességeivel ismerkedhettek meg az iskolai küldöttségek, akiket a város nevében Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok a városháza dísztermében fogadott. A pünkösdi díszbe öltözött Ciszterci templom asztalos szemeket különösen gyönyörködtető sekrestyéjének megtekintése után a rendezvény az iskola tornatermében a verseny értékelésével folytatódott.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!