Székesfehérvár

2015.04.19. 19:29

Vagyok, azaz létezem: A gyengénlátók s vakok bemutatkozási lehetősége

Székesfehérvár - Immár a Lions mozgalom országos programjaként, nyolcadik alkalommal szervezte meg szombaton Vagyok című programját a Székesfehérvári Első Lions Club. Az ország minden pontjáról érkeztek látássérült fellépők.

S. Töttő Rita

A Lions klubok elsődleges missziója a látássérült emberek támogatása – ehhez a jószolgálati tevékenységhez kapcsolódik a Székesfehérvári Első Lions Club „Vagyok" című kulturális seregszemléje is, amelyet szombaton immáron nyolcadszor rendezett meg a fehérvári szervezet a Köfém művelődési központban. Fehér Jánosné, a klub elnöke elárulta a cím lényegét:

– Szeretnénk felhívni a figyelmet a vakok és gyengénlátók létezésére, hiszen minden sérült emberben van egy vágy, hogy megmutassák: ők is értékesek, mint a látó emberek. Mi megadjuk nekik a lehetőséget, esélyt, hogy bemutassák tehetségüket.

A klub jószolgálati eseményére érkeztek résztvevők az ország minden tájáról: Nagyecsedről, Nyírbátorról, Szegedről, Bajáról, Zalaegerszegről, Győrből, Debrecenből, Budapestről, Miskolcról is, de természetesen székesfehérvári, illetve Fejér megyei résztvevők is nagy számban léptek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!