Székesfehérvár

2015.09.13. 17:18

Van mire büszkének lenni Fejér megyében

Székesfehérvár - Junior táncosok kezdték a hivatalos megnyitót. Igazi érték az Alba Regia Táncegyüttes, alapfokú művészeti iskola is.

Szabó Zoltán

Első ízben tartottak Fejér Megyei Értéknapot a Városház téren. A megyéből a székesfehérvári őstermelők, valamint 15 vidéki település, Aba, Alap, Csókakő, Kulcs, Moha, Mór, Nagylók, Pátka, Pusztaszabolcs, Sárbogárd, Sárkeresztúr, Sárosd, Seregélyes, Szabadbattyán és Tác mutatkozott be. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében utalt arra, hogy az önkormányzat már évekkel ezelőtt megkezdte a megyei értékek összegyűjtését és rendszerezését. Az ennek érdekében alakított értéktár bizottság alapelve, hogy inkább kevesebb, de annál minőségibb, színvonalasabb érték kerüljön a megőrzendők, óvandók közé. Cser-Palkovics András fehérvári polgármester azzal folytatta, hogy néha magunk sem vagyunk tisztában értékeinknek vagy alábecsüljük azokat. Pedig van mire büszkének lenniük a megye településeinek és Fehérvárnak.

Mindebből ízelítőt is kaptak a térre kilátogatók. Moha például a tikverőzéssel büszkélkedett, Szabadbattyánból a régi míves fegyvereket készítő idősebb és ifjabb Németh János jött, a sárosdi Kertész János kosarat font, Tác elhozta zamatos pálinkáit, a seregélyesiek bemutatták kvircedli nyomófáikat. A kulcsiak szép ruhákat állítottak ki, a sárkeresztúriak asztaláról természetesen nem hiányozhatott Bella István képe, a nagylókiak többek között fűszerpaprikát is hoztak. Fehérvár a Jancsárkert őstermelők termékeit mutatta be, tablókon pedig a város különleges értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!