Székesfehérvár

2014.07.24. 11:45

Ybl-díjas építészek

Székesfehérvár - Kétszáz évvel ezelőtt született Ybl Miklós. A bicentenárium alkalmából a megyeszékhely, a nagy építész szülővárosa is tevékenyen részt vesz a száznál több rendezvényből álló országos programsorozatban.

Hajnal Csilla

Áprilisban, a születésnapon koszorúzással tisztelegtek a város jeles szülöttének emléke előtt, most pedig, a jövő héten a Fejér Megyei Építészek Kamarája építészeti kiállítást rendez Ybl-díjas építészek alkotásai Székesfehérváron címmel. A megnyitót július 29-én, kedden 17 órakor tartják az Alba Plazában (Székesfehérvár, Piac tér).

A résztvevőket L. Simon László parlamenti államtitkár, Lantay Attila, Székesfehérvár főépítész, köszönti, a tárlatot Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas építész nyitja meg - tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Csutiné Schleer Erzsébet építész.

Áprilisban, a születésnapon ünnepi koszorúzást rendeztek a nagy építész szobránál, most kiállítás nyílik a tiszteletére (Fotó: Koppán Viktor)


A tablókon azokat a székesfehérvári épületeket, létesítményeket mutatják be az érdeklődőknek, amelyekért tervezőiket Ybl-díjjal jutalmazták, illetve azokat a fehérvári házakat, amelyeket Ybl-díjas építészek terveztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!