Székesfehérvár

2015.10.28. 13:06

Zsebi-baba-klub: hogyan őrizhetik meg nőiességüket a kismamák?

Székesfehérvár - A Sarló utcai Csemete Bölcsőde és Gyermekcentrum különleges klubot hívott életre: a gyerekvárással, az anyukáv válással sok klub foglalkozik, itt azonban a központban az anyukák vannak.

Házi Péter

– Mivel az intézményünk dolgozói közül most hárman is kismamák, úgy gondoltuk, elindítunk egy olyan beszélgetéssorozatot, amely azt járja körbe, hogy a kismamák miként tudják megőrizni nőiességüket, miközben már a kicsi fogadására készülnek – mondja Sárközi Valéria, a gyermekcentrum szakmai vezetője. Ennek érdekében fodrászokat, kozmetikusokat is meghívnak a minden héten csütörtökön, 9 órától kezdődő, ingyenes foglalkozásokra, amelyen Borbás Katalin pszichopedagógus is részt vesz és kérdés esetén szívesen ad tanácsot is.

Fazekas Vivienn és a nemrég született Irnik is részt vett a klubfoglalkozáson (fotó: Házi Péter)

Az első foglalkozáson a Máltán élő, ugyancsak kisbabát váró Erdélyi Zsanett mesélt a kinti tapasztalatairól, a résztvevők megtudhatták, bizony nem egyszerű arrafelé (sem) a gyermekvárás. Például ultrahanggal csak nagyon ritkán vizsgálják a pocaklakókat, s bizony a védőnői rendszer is teljesen más, mint nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!