Úrhida

2015.05.16. 14:37

Falusi olimpia rúdtartással, szemtornával

Úrhida – Harangozó Roland fogathajtó hintója szinte állandó mozgásban volt. Gyerünk, falunézésre! – nevettek az anyukák, csemetéjüket felsegítve az ülésekbe.

V. Varga József

A mezei futás befutóját kémleltük, a cél a kis fahídnál várta a versenyzőket. Hajrá, gyerünk! – elkelt a biztatás a délelőtti napsütéses időben. A lányok között Hegyi Noémi Anna bizonyult a legjobbnak, a fiúknál Kossovics Máté győzött. A felnőtt férfiak mezőnyében Tóth Ádám diadalmaskodott, a nőknél Rédli Nikolett vitte el a pálmát. Az önkormányzat második alkalommal rendezte meg az Úrhidai Falusi Olimpiát szombaton, az Arany János utcai szabadidőparkban.

Tömött gömböc, azaz medicinlabda-dobás – az egyik válogatott próba a szombati tizennégyből
Fotó: V. Varga József

„Mindent latba vetettünk!” – emelte ki a hopmester, Soós Tamás önkormányzati képviselő, a kulturális, oktatási és sportbizottság elnöke a rendezvény szlogenjét idézve –, hogy mindenki megízlelhesse a népi hagyományok és játékok útján a mozgás örömét. A családi és sportnap prog-ramjai sorában az olimpikonok eskütételét zenés bemelegítés követte, majd kezdetét vette a kispályás futballtorna, s elstartoltak a válogatott olimpiai számok. Az iskolai színjátszók meseszövéssel készültek, a gyerekeket kézműves sarok, kisállat-simogató, lovagoltatás és kocsikázás várta, a barátság klub hölgyei sajtos, tejfölös lángossal kedveskedtek a sokaságnak. Az egyes állomásokon talányos elnevezésű versenyszámok fogadták a próbázókat. A Szekér út talicskázást, illetve rúdtartást takart, a Muszklimozgató szkanderezést, az Eszközös zsákban futást, a Szemtorna pedig babszemezgetőt, valamint tűbefűzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!