Utazó

2015.03.26. 12:55

A repülőjegy foglalás három legfontosabb kérdése (x)

Kedveli a gyors és egyszerű megoldásokat, és ezek kényelméről akkor sem mondana le, ha repülőjegy foglalás előtt áll?

Az internet remek választásnak bizonyul akkor is, ha utazásszervezésről, szállásfoglalásról, vagy a repülős út megtervezéséről van szó. De mégis mi alapján válasszunk a légitársaságok ajánlatai közül? Melyik járat, időpont, légitársaság éri meg legjobban? Törvényszerű, hogy a fapados járatok esetében plusz kiadásokra kell majd számítanunk, vagy ami elsőre kedvező, az ténylegesen is megéri? Legyen szó első repülős útról, vagy már sokadszorra történő felszállásról, ezek a kérdések gyakran felmerülnek az utazás előtt állókban.

A paravion.hu szakembereinek tapasztalata is azt mutatja, hogy az utasok egyre körültekintőbbek a repülőjegy foglalásnál, és ma már szeretnek minden lehetséges megoldást alaposan fontolóra venni. Cikkünkben a három legfontosabb területet vesszük sorra, amely szóba jöhet a repülőjegy foglalás alkalmával!

Melyik légitársaságot válasszuk?

Az utazás időpontja és a célterület már alapvetően meghatározzák, hogy mely légitársaságok kínálatában keresgélhetünk, de alapvetően még mindig ott a kérdés, hogy a hagyományos, vagy a fapados járatok mellett tegyük le a voksot. Nyaralás, vagy a közeli európai úti célok esetében gyakran választják az utasok a fapados járatokat, hiszen áraik jelentősen alacsonyabbak, mint a hagyományos járatoké. Fontos azonban, hogy pontosan ismerje a fapados légitársaságok szabályzatát mind a poggyászokra, mind a használatos repterekre vonatkozóan. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a reptéren szembesül azzal, plusz kiadások várhatóak akár a poggyászra, akár a check-in-re vonatkozóan.

Milyen időpont az ideális utazáshoz?

Munkával kapcsolatos ügyintézés, vagy rövidre szabott külföldi tartózkodás idején sok esetben nem tudunk elég rugalmasak lenni az időpont megválasztását illetően, de nyaralás, külföldi munka, tanulás, vagy hosszabb szabadság alkalmával jobb helyzetben vagyunk, hiszen tudunk válogatni online repülőjegy foglalás során az egyes napok között. Mivel a péntektől vasárnapig, hétfőig terjedő időszakban sokan utaznak, így ekkor nehezebb elérhető árú jegyet találni. Ellenben hétköznap, főként az éjszakai járatokon kedvezőbb árak érhetőek el még a hagyományos légitársaságok esetében is. Ha teheti, legyen rugalmas, és repülőjegy foglalás alkalmával használja ki azokat a kiskapukat, amelyekkel akár jelentős összegeket is spórolhat!

Megéri Bécsből indulni?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbben a budapesti repülőteret választják akkor, ha külföldre történő utazásról van szó, de egyfajta alternatívát kínál repülőjegy foglalás alkalmával a bécsi indulás is. Miért éri meg ezt választani? A repülőjegy árakat összehasonlítva számtalanszor észlelhető, hogy a Bécsből induló járatokra a budapestieknél elérhetőbb áron lehet jegyekhez jutni. Amit mindenképpen át kell gondolnia, az annak kérdése, hogy mennyire éri meg elautózni Bécsig, és milyen áron tud leparkolni az utazás időtartamára a gépjárművel a bécsi reptér közelében. Van úgy, hogy a magasabb jegyárak ellenére is jobban megéri a budapesti indulás, és nem csak kényelmi szempontokat figyelembe véve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!