Utazó

2015.07.23. 14:30

Augusztus 20 szállás: fürdőzzön Hajdúszoboszlón! (x)

A nyár nem múlhat el strandolás és wellness élmények nélkül, hiszen a tikkasztó hőségben sokszor semmi másra nem vágyunk, mint egy jó úszásra és a vízparton történő sütkérezésre.

Vannak, akik előszeretettel választják a természetes vizeket, és kifejezetten szabadstrandok után érdeklődnek, de legtöbben mégis előnyben részesítik azokat a hatalmas komplexumokat, ahol a gyógymedencéktől kezdve az élményfürdőn át egészen a csúszdaparkig minden megtalálható. Augusztus 20 szállás ajánlatai között nem véletlen örvendenek nagy népszerűségnek a Hajdúszoboszlón megtalálhatóak, hiszen az észak-alföldi város kedveltségét elsősorban a területén helyet kapott hatalmas fürdőkomplexumnak köszönheti. Az egykoron Fövényfürdő névre hallgató, 1927-ben megnyílt fürdőhely mára Európa legnagyobb fürdőparkjává nőtte ki magát, ahol a legkisebbektől kezdve a családdal, barátokkal utazókon keresztül a nyugdíjasokig mindenki megtalálja számítását.

Gyógyfürdő mozgásszervi betegséggel küzdőknek

Az utisugo.hu kifejezetten terápiás céllal is javasolja Hajdúszoboszló felkeresését, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 20 szállás ajánlatai között megéri minél gyorsabban foglalni. A gyógyfürdő három fedett, és négy nyitott medencével várja mindazokat, akik mozgásszervi megbetegedéseik állapotán szeretnének javítani. A brómos, jódos, konyhasós víz ugyanis kifejezetten jótékony hatással van a reumatikus betegségek kezelésére, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fürdőkúra hatására a betegek 90 százalékának esetében észlelhető jelentős javulás. Emellett nőgyógyászati, sebészeti, idegi és bőrgyógyászati panaszok kapcsán is bizonyított már a szoboszlói gyógyvíz.

A strand a fürdőzés és a napfény szerelmeseinek

Közép-Európa legnagyobb épített medencéjével, az úgynevezett mediterrán tengerparttal várja Hajdúszoboszló a fürdőzés szerelmeseit. Az óriásmedence színvonalát tovább emeli a kalózhajó és a világítótorony, de a környező csónakázótó is számos programot ígér a természet és a víz szerelmesei számára. A gyermekmedencékben olyan állatfigurák kerültek elhelyezésre, mint a fókák, a teknősök, a vízilovak, de az óriás medencéből kikandikáló bálnafarok is nagyon kedvelt a vendégek körében. Az aktív pihenést előnyben részesítők számára többféle sportpálya is áll rendelkezésre, és legyen szó augusztus 20 szállás lehetőségeiről, vagy a nyár más időpontjairól, Hajdúszoboszló garantáltan nem okoz csalódást, strandját illetően sem.

Aquapark és élménymedencék

Természetesen nem hiányozhatnak a látványos csúszdák sem a komplexumból, egészen pontosan 9 pálya várja a fiatalokat. A kalandcsúszdák összességében véve egy kilométernél is hosszabban tekergőznek, igazi élményt nyújtva az adrenalinra éhezettek számára. Akik pedig megfáradtak a csúszdázásban, kikapcsolódhatnak a számtalan élménymedence egyikében, amelyek a téli időszakban is remek választásnak bizonyulnak. A mozi-fürdő, az állószörf medence, a termál-, barlang-, római-, és gangeszi fürdő mind-mind egyedülálló látványosságnak számít Hajdúszoboszlón, melyekért megéri a város mellett letenni a voksot akkor is, ha augusztus 20 szállás lehetőségeiről van szó.

Séták a városban

Nem csak a fürdőkomplexum miatt számít kedvelt idegenforgalmi régiónak Hajdúszoboszló és környéke, hanem a város nevezetességeinek okánál fogva is. Rögtön a fürdőpark bejárata előtt találkozhatunk a Harangházzal, ahonnan időnként harangjáték csendül fel. A város vallási jellegű építményein túl a Bocskai Múzeum állandó kiállításai, és a vasútállomás felé vezető úton megtalálható, gyógyvizet adó kút is kedvelt a látogatók körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!