Utazó

2016.09.30. 13:23

Az online repülőjegy foglalás megtanulható (x)

Az online repülőjegy foglalás és vásárlás még mindig nagyon sokak számára zsákbamacska, hiszen nem mindenki utazik évente többször, nem mindenki repült még életében.

PLT-hirdetés

Azok számára, akik inkább a szervezett utazásokat kedvelik, vagy akik inkább egy utazási társaság ajánlatára bólintanak rá, azoknak főleg nem ismert, hogy hogyan is kell repülőjegyet vásárolni az interneten keresztül. Aztán amikor eljön az első alkalom, akkor tényleg össze-vissza kattintgatás történik, és az ember azt sem tudja, hogy hol áll a feje, hogy mit kell beikszelni stb. Pedig az online repülőjegy foglalás nagyon is egyszerű – mondják a paravion.hu munkatársai is, akik nagyon sok helyzettel találkoztak már, és nagyon sok kérdésre adtak már választ. Az érv pedig: a foglaláskor minden le van írva, minden részletesen el van magyarázva, csak követnünk kell az utasításokat és mivel személyes adatokat és az utazásunkkal kapcsolatos információkat kell beírnunk, így csakis mi lehetünk azok, akik tudják a helyes válaszokat. Ez nem egy teszt, ahol helyes válaszok vannak – bár telefonos segítséget mindig lehet kérni. A humort félretéve, egy kis útmutatóval szolgálunk, hogy aki eddig soha nem foglalt online jegyet, annak első alkalommal se legyen ez valami borzasztó élmény.

Hogy kell repülőjegyet keresni?

Kezdjük azzal a alap kérdéssel, hogy hogyan kell repülőjegyet keresni. (Kissé jobb, mintha azért azzal indítanánk, hogy ülj a számítógép elé, kapcsold be és nyiss meg a keresőben egy új lapot ) Ma már rengeteg olyan oldal van, ami képes felsorakoztatni neked az összes repülőtársaság járatát, amely azon az útvonalon indít járatot, amelyen utaznál. Az első lépés tehát, hogy több ilyen oldal ajánlatát is megtekintsük. Így biztosak lehetünk abban, hogy a legkedvezőbb megoldást választhatjuk ki. A keresőkben vannak filterek, amelyekkel célzottan kereshetünk: milyen napok, direkt járat vagy átszállással, egyirányú vagy retúrjegy stb. Érdemes minél több variációt megtekinteni, így találhatjuk meg a legkedvezőbb jegyet.

Hogy még egy kissé belemélyedjünk a keresésbe, hiszen talán az online repülőjegy foglalás menetében ez tűnik a legbonyolultabbnak, hogy hogyan találjuk meg a legkedvezőbb jegyet, így beszélünk egy kicsit arról, hogy hogyan lehet olcsó jegyre bukkanni. Fontos nyitottnak és szabadnak lenni – már amennyire a szabadságunk engedi azt. Inkább érdemes egy célt kitűzni elénk, és azt mondani, hogy a következő 1 évben eljutok oda, néha megnézni a repjegyeket és ha találunk egy kedvezőt, akkor arra lecsapni, mint azt mondani, hogy a következő hónapban kiveszem a szabadságom ekkor és ekkor, és majd utazok – mert akkor lehet, hogy nagyon drága lesz a jegy. Természetesen sokan kollektívában mennek szabadságra, ami azt jelenti, hogy nem tudnak így tervezni utazást, ők azonban egészen előre tudják már a dátumot, tehát akár fél évig is keresgélhetnek – nekik inkább úgy éri meg, hogy tengerpart legyen mondjuk a cél, és nem város vagy ország: így találhatnak kedvező járatot. A retúrjegyek, a szezonon kívüli utazások, a hétköznapi járatok, a fapados járatok, és feladott poggyász nélkül mindig olcsóbbak a jegyek

Az online repülőjegy foglalás menete

Amikor tehát a keresőben megvan a járat, akkor meg kell vásárolni. Lehetséges ez rögtön a keresőben is, vagy csak egy kattintással kell átmennünk a repülőtársaság honlapjára. Itt a személyes adatok és a járat megadása után néhány plusz információt kell kitölteni, ha pedig mi utazunk, akkor talán el tudjuk dönteni, hogy adunk-e fel poggyászt (figyeljünk az árakra és a méretekre), hogy szükségünk van-e reptéri transzferre (érdemes megnézni, hogy milyen messze van a központ a reptértől és hogy milyen lehetőségek vannak eljutni, mert ha nincs tömegközlekedés, akkor megéri a reptéri transzfert választani), és hogy hol szeretnénk ülni a repülőn. Ezek után már csak a fizetési mód marad hátra, aztán e-mailben csekkolni, hogy sikeres volt-e a jegyvásárlás. Ha igen, akkor már csak indulás előtt 2 nappal a check-in maradt hátra, amit érdemes szintén online elvégezni.

Könnyű az online repülőjegy foglalás és vásárlás, csak oda kell figyelni és követni az utasításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!