Utazó

2017.01.25. 15:33

Így éri meg a reptéri parkolás (x)

A reptéri parkolás sok esetben megéri – erről szól cikkünk.

A repülővel utazás sokak számára kiváltságnak számít, pedig ma már egy könnyen elérhető tömegközlekedési eszközről van szó, ami a tévhitek ellenére már nem is annyira drága, mint régen volt. Amikor a repülés feljött a köztudatba, akkor még tényleg nagy dolognak számított, ha valaki átrepülhette az óceánt, és nyilván kezdetben nem is lehetett ilyen árakon vásárolni jegyet, ma azonban akár olyan olcsó fapados járatokra is ráakadhatunk, amelyek annyiba kerülnek, mint egy Szeged-Budapest vonatjegy.

Egyik ismerősünk repült éppen Svédországba pontosan annyiért, mint amennyi a fentebb említett vasúti szolgáltatás. Így már azért érdemes átgondolni, hogy valóban mennyire kiváltság a repülés.

Természetesen a repülőjeggyel kapcsolatban mindig fel kell hívni arra a figyelmet, hogy nem csak magát a repülőjegy árát kell figyelembe venni, hanem végig kell gondolni azt is, hogy milyen más kifizetésekkel jár még a repülés. Ilyen például a repülőtérre való kijutás, az ott töltött idő, illetve ugyanezek a dolgok a célállomáson is, nem beszélve a feladott poggyászról. A bud.hu munkatársait hívtuk, hogy mutassák be a reptéri parkolás szolgáltatását, ugyanis ma egyre többen használják ezt a lehetőséget, és egyre többen veszik észre, hogy ez nem is annyira drága, mint ahogyan azt gondolták.

Nem drága a reptéri parkolás

Hogy könnyebb legyen megérteni, nézzünk egy példát. Ha már úgyis az ismerősünket emlegettük, aki olcsó jegyet talált Magyarországról Svédországba, nézzük, hogy hogyan maradhatott számára olcsó az utazás és hogyan tudta a reptéri parkolás lehetőségét kihasználni. Ismerőseink hárman utaztak csupán 5 napra, egy családtagot látogattak meg a svéd fővárosban. Ez azt jelenti, hogy három repülőjegyet vásároltak oda-vissza, és hogy tudjanak azért valamennyi csomagot is vinni, így közösen egy poggyászt adtak fel.

Ez így hármuknak tényleg nagyon olcsón jött ki, de mivel Szegeden élnek, és Malmőben is a külvárosba kell utazniuk a reptérről, így azon kezdtek gondolkodni, hogy hogyan tudnak a legolcsóbbak kijutni a reptérre. A reptéri parkolás lehetőségéről már ők is hallottak, így úgy döntöttek, hogy utánanéznek az áraknak, hármuknak ugyanis vonatjegyet vásárolni ugyanannyiba került volna, mint a repülőjegy maga és természetesen arra is gondoltak, hogy ezzel időt és energiát is megspórolhatnak maguknak, még ha a reptéri parkolás lehetőségét is választják.

Igazuk is lett! A reptéri pakolás olcsóbbnak és kényelmesebbnek bizonyult, mint a vonatos utazás, így hármuknak egy autóban ez érte meg a legjobban. Megnézték a reptéri parkolók árajánlatait, kiválasztották a Holiday Parkolót, ami a legolcsóbb, még sincs nagyon messze a Terminál bejáratától, előre lefoglalták a napokra a parkolójegyet, így még nagyobb kedvezményt kaptak. A reptéri parkolással tehát nem kellett nagyon hamar elindulniuk a vonatra, hanem otthon kocsiba ültek és kényelmesen eljutottak a reptérre, ott leparkoltak, elsétáltak a bejárathoz, és már ülhettek is a repülőre. A hazaérkezés is sokkal kényelmesebb volt így, hogy az autó ott várta őket, és nem kellett azon aggódni, hogy esetleg lekésik az utolsó vonatot Szegedre.

Így kell a reptéren parkolni

Példánkból talán már egyértelműnek tűnik, hogy hogyan is éri meg a reptéri parkolás. Elsősorban azt kell átgondolni, hogy milyen opciók vannak, hogy kijussunk a reptérre. A taxi nyilván mindenkinek nagyon drága, a tömegközlekedés pedig időigényes, bár sok esetben a legolcsóbb. Egy hátizsákos kiránduláshoz tökéletes az olcsó tömegközlekedés, de már egy család számára nem éppen. Ekkor jön képbe a reptéri parkolás, ami sokban megkönnyíti a kijutást.

A reptéri parkolás előtt érdemes online lefoglalni a helyet, mert akkor akár az is megtörténhet, hogy csak félárat kell fizetni. Azt kell még átgondolni, hogy melyik parkolóban szeretnénk hagyni a kocsit, hiszen több választási lehetőségünk is van. A nagyon sietős üzletembereknek a Business Parkolót ajánljuk, de a családoknak, akik kissé spórolnának itt is megfelelő lehet bármelyik Holiday Parkoló. Abban az esetben, ha mondjuk csak 1-2 napot töltünk a városban, vagy a visszaútkor lesz nagyon sietős, akkor a Prémium vagy a Terminál Parkolók egyikét kell választani.

A parkolók mindegyike közel van egyébként a bejárathoz, és bárhogyan is nézzük, megéri a reptéri parkolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!