Utazó

2017.01.31. 13:44

Mit csinálhatsz Las Vegasban a kaszinózáson kívül? (x)

Las Vegas nevét nem csak a nagysikerű Másnaposok című vígjáték kapcsán ismerhetjük, hiszen számos mozis kedvencet forgattak a városban.

Nevada állam szórakoztató központja hatalmas szállodákkal, hihetetlen látványosságokkal, izgalmas épületekkel, rengeteg vásárlási lehetőséggel és persze kaszinók sokaságával várja a turistákat. A Strip sétányon sorakozó, jól ismert szállodák már sokszor feltűntek filmekben, de a világhírű nevezetességek hasonmásai is egymást érik a kaszinók fellegvárában.

Ha egy helyen fedeznénk fel az egyiptomi hangulatot, Velence látványosságait, vagy Párizs és New York jelképeit, akkor a fényárban úszó építményekkel mindezt megtehetjük. Az 1998 óta töretlen népszerűségnek örvendő Bellagio, vagy az üveg mennyezetéről is híres Tropicana Hotel mellett a különleges belsőépítészeti megoldásokkal büszkélkedő Caesars Palace is a legnépszerűbb hotelek közé tartozik. Ha a városról hallunk, akkor elsősorban a kaszinózás és a szerencsejáték jutnak eszünkbe. A statravel.hu azonban nem győzi hangsúlyozni, hogy Las Vegas ennél sokkal több programlehetőséget kínál. Lássuk, milyen programok várnak a „bűn városában”!

Fókuszban a vásárlás

Las Vegas-ban nem csak a kaszinókban szabadulhatunk a pénzünktől, hanem bizony az üzletek sokaságában is. A Fermont Street fedett területén időjárástól és napszaktól függetlenül hódolhatunk a vásárlás élvezetének. Betérhetünk a legnagyobb világmárkák üzleteibe, ahol tetemes összegekért szerezhetünk be igényes darabokat. Mindegy, hogy hajnalban távozunk egy halom pénzzel valamelyik kaszinóból, és azt szeretnénk gyorsan elkölteni, vagy reggel támad kedvünk beszerezni a régóta vágyott luxuscikkeket, Las Vegas-ban minden lehetséges. A fény-és lézer show kapcsán is népszerű bevásárlóközpont a nap huszonnégy órájában áll azok rendelkezésére, akik éppen nem tudnak mit kezdeni a bankszámlájukon levő összeggel.

Múzeumlátogatás? Las Vegas-ban ilyet is lehet!

Az éjszakai bárok, a fergeteges party-k és a látványos show-k mellett kevesen gondolnák, hogy a városban lehetőség nyílik múzeumok felkeresésére is. Pedig így van! A Nevada State Museum mellett a Las Vegas Natural History Museum is mindenképpen érdemes a meglátogatásra. Ez utóbbiban a természettudományok szerelmesei minden bizonnyal megtalálják majd számításukat. Sokan vannak, akik családdal utaznak. Számukra a Lied Discovery Childrens Museum kihagyhatatlan program.

Látványos produkciók és különleges programok

Ha kikapcsolódásról van szó, akkor Las Vegas szállodatulajdonosai, szórakoztató központjainak programszervezői bizony tudják, mitől döglik a légy. Amennyiben nem sajnáljuk a pénzt, és akár a normál ár sokszorosát is kifizetnénk kedvenc előadónk koncertjére, akkor a „bűn városának” kínálatában érdemes körülnézni. Nem kell azonban még csak elhagyni a szállodát sem ahhoz, hogy valami különlegeset kapjunk pluszban. Egyes hotelek tengeri akváriummal rendelkeznek, mások fehér tigrist mutogatnak, de nem ritka, hogy a Titanicról származó eredeti tárgyak is a kiállított látványosságok között szerepelnek.

Las Vegas idegenforgalmi kínálatát látva tehát egyértelműen bebizonyosodik, hogy itt sem minden csak a kaszinózásról szól. A szállodák már önmagukban is megérnek egy misét, hiszen a már felsorolt extra lehetőségeken túl rengeteg alkalmat találni a wellness központokban is a pihenésre. Kevés olyan izgalmas szálláslehetőséggel találkozni, mint amilyenek Las Vegas-ban várják a turistákat, hétvégi kirándulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!