Utazó

2016.02.23. 20:49

Mit nyersz egy görögországi előfoglalással 2016-ban? (x)

Szereted előre tervezgetni a nyári pihenést? A közeledő tavaszi hónapok már előrevetítik, hogy hamarosan bizony feltartóztathatatlanul beköszönt a tikkasztó hőség, amikor legtöbben valamelyik tengerparton heverésznénk, és megmártóznánk a hűs vízben.

Erre idén is számos remek lehetőség adódik, és várhatóan az idei nyáron is kiemelt népszerűségnek örvendenek majd azok a tengerpartok, melyeket a magyarok évről-évre szívesen választanak. A horvát szigetvilág mellett Görögországot is sokan választják a pihenés színteréül.

A történelmi nevezetességekben és látványos természeti adottságokban gazdag területen többféle szálláslehetőség közül is választhatunk, ám ha most előfoglalás keretein belül döntünk egyik vagy másik helyszín mellett, úgy különösen kedvező árakkal találkozhatunk. Az utazasnet.hu szerint is egyre többen terveznek előre, hiszen a 2016-os előfoglalás Görögország területére is minden korábbinál kedvezőbb áron lehetséges. Nézzük, melyek azok az üdülőhelyek, ahol garantáltan jól érzi majd magát a család apraja-nagyja!

Paralia, Észak-Görögország szerelmeseinek

A fiatalos, nyüzsgő üdülőváros Thesszalinikitől 70 km-re fekszik, és a régió legnagyobb üdülőhelyeként várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Az elmúlt időszakban jelentős változásokon, fejlődésen keresztülment Paralia lassan mélyülő, homokos tengerpartjával minden korosztály számára ideális választásnak bizonyul. A nappali pihenés mellett élénk éjszakai élet is jellemzi a területet, hiszen éttermek, tavernák, bárok, clubok széles kínálatából válogathatnak a turisták. A tengerparti főutcák éjszakánként sétálóutcaként funkcionálnak, és rengeteg üzlettel állnak a vendégek rendelkezésére.

Sarti, a Chalkidiki-félsziget gyöngyszeme

Sarti tengerpartja tökéletesen alkalmas arra, hogy a csendes, nyugodt pihenésre vágyók felejthetetlen napokat töltsenek itt. Az éttermek, tavernák és bárok gondoskodnak a kifogástalan gasztronómiai élményekről, míg a vízi sportolási lehetőségek az aktív szabadidő szerelmeseinek okoznak örömet.

Zakynthos, a „Kelet Virága”

Aranyhomokos partjai, zöldellő völgyei és dús erdői miatt már a középkorban is a Kelet Virágának nevezték a Jón-tenger legdélebbi szigetét, mely 406 négyzetkilométeren terül el. Évről-évre rengeteg turista keresi fel, hiszen egyedülállóan szép természeti adottságokkal rendelkezik a sziget. A smaragdzöld színű víz és az egész évben enyhe éghajlat méltán teszik igazi turistaparadicsommá Zakynthos területét.

Thassos, az érintetlen természet szigete

Hosszú, homokos tengerpartok és érintetlen természet várják mindazokat, akik az Égei-tenger legészakabbra fekvő szigete mellett döntenek. A zöld szigetként is emlegetett Thassos árnyas hegyoldalain kirándulva történelmi és vallási emlékművekkel találkozni, de a sziget üdülőhelyein is izgalmas programok állnak a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. A kellemesen nyüzsgő strandokon fiatalok és gyermekes családok is megtalálják számításukat.

Görögország töretlen népszerűségnek örvend a tengerparti nyaralás, a történelmi nevezetességek és az idegen kultúrák iránt érdeklődők körében. Nem véletlen, hiszen turisztikai kínálata rendkívül széles, így abban a fiataloktól kezdve a családdal utazókon keresztül az idősebbekig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási formát. Ha előre gondolkodsz, előfoglalás keretein belül most rendkívül kedvező áron juthatsz szálláshoz, ráadásul úgy, hogy még szabadon válogathatsz az időpontok és a szálláshelyek közül. A görögországi pihenés helyszíntől függetlenül varázslatos élménnyel tesz majd gazdagabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!